Asigurarea CASCO PERFECT COVER - pentru autoturisme si echipamente, cu vechimea de pana la 15 ani, detinute de persoane fizice

PATRU NICOLAE VALENTIN - Broker de Asigurari

Tuesday, March 27, 2018 - 09:52 

www.asiguraripitesti.ro | office@asiguraripitesti.ro

Asigurarea CASCO PERFECT COVER - pentru autoturisme si echipamente, cu vechimea de pana la 15 ani, detinute de persoane fizice

Noua polita de asigurare CASCO PERFECT COVER - a celor de la CITY INSURANCE - se adreseaza exclusiv PERSOANELOR FIZICE, proprietare de autoturisme (inclusiv echipamemntele montate pe acestea), avand o vechime de pana la 15 ani inclusiv. Conditiile pentru incheierea unei astfel de polite sunt:

► proprietarul poate fi exclusiv o persoana fizica;

► acoperirea teritoriala a politei CASCO - Romania;

► suma asigurata (valoarea reala a masinii in momentul incheierii politei) - 45.000 RON;

► categoria autovehiculelor asigurate - autoturisme cu vechimea maxima pana la 15 ani (inclusiv);

► pe aceasta polita nu se aplica fransize;

► riscuri acoperite: accidente auto; fenomene atmosferice; FLEXA (incendiu + traznet + explozie + caderi de corpuri ); furt total; catastrofe naturale;

► nu este necesara efectuarea inspectiei de risc;

► poate fi achizitionat individual sau la pachet cu polita de asigurare de raspundere civila auto (RCA) pentru aceeasi perioada, multiplu de 1 luna, indiferent ca este vorba de 1 luna, 2 luni sau 12 luni, la acelasi pret cu aceasta, sau ulterior, pretul din oferta fiind valabil in continuare timp de 60 de zile.

RISCURI ASIGURATE

► Asiguratorul acorda despagubiri in limita valorii reale a autoturismului la data producerii evenimentului asigurat, dar nu mai mult de 45.000 RON dar si a maxim 3 (trei) evenimente, pentru pagubele materiale, cauzate autoturismului mentionat in polita, numai pe perioada asigurata, dupa cum urmeaza:

AVARII:

► avariere provocata de accident rutier acoperit de o polita de asigurare RCA in care a fost implicat si avariat vehiculul asigurat CASCO, indiferent de existenta sau nu a culpei asiguratului CASCO in producerea evenimentului si pentru care s-a intocmit constat ambiabil intre partile implicate sau pentru care s-a eliberat un proces verbal de constatare de catre autoritati.

► avariere provocata de caderea pe autovehicul a unor corpuri (copaci, blocuri de gheata sau de zapada, bolovani etc.) sau de caderea unor corpuri pe cladirea in care se afla autovehiculul, inclusiv a stratului de zapada cazut de pe un imobil (greutatea stratului de zapada / gheata) sau avalansei de zapada, ca urmare a catastrofelor naturale sau fenomenelor atmosferice.

► avariere ca urmare a fenomenelor atmosferice si calamitatilor naturale: ploaie torentiala, grindina, furtuna, cutremur de pamant, inundatie, prabusire sau alunecare de teren. In caz de inundatie, se acorda despagubiri si pentru pagube produse ca urmare a acoperirii cu un strat de apa a locului in care se afla parcat / garat / stationat autovehiculul, precum si pentru pagube produse de actiunea mecanica a apelor curgatoare sau a obiectelor purtate de apa. In caz de Trasnet, furtuna, cutremur, prabusire / alunecare de teren se acorda despagubiri si pentru pagube produse autovehiculului prin efecte indirecte, de exemplu: prabusirea unui copac lovit de Trasnet, actiunea mecanica a obiectelor purtate de furtuna, daramarea acoperisului / constructiei in care se afla autovehiculul ca urmare a greutatii stratului de zapada.

FURT:

Asiguratorul acorda despagubiri pentru maxim 1(un) eveniment pentru intreaga perioada asigurata in cazul:

► furtul total al vehiculului asigurat.

EXCLUDERI

Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru daunele / prejudiciile cauzate direct sau indirect de:

► orice consecinte ale razboiului, invaziei, actiunii unui dusman extern, ostilitatilor (indiferent daca razboiul a fost declarat sau nu), razboiului civil, revoltei, revolutiei, insurectiei, rebeliunii, grevei, grevei patronale (lock out), tulburarilor civile, dictaturii militare, uzurparii de putere, persoane rauvoitoare care actioneaza in nume propriu sau in numele ori in legatura cu orice organizatie, conspiratiei, confiscarii, nationalizarii, exproprierii cu forta, sechestrarii, rechizitionarii, distrugerii sau avarierii din ordinul oricarui guvern de drept sau de fapt, sau oricarei autoritati publice, actelor paramilitare sau de terorism, sabotaj.

► influente ale exploziei atomice, radiatiilor sau contaminarii radioactive.

► o defectiune tehnica, viciu de fabricatie de care Asiguratul sau reprezentantii sai aveau cunostinta si nu le-au comunicat.

► cheltuieli facute pentru transformarea / imbunatatirea starii autovehiculului in comparatie cu cea anterioara producerii evenimentului asigurat, cele pentru repararea unor avarii sau distrugeri produse de cauze necuprinse in asigurare, si nici cele pentru reconditionari sau reparatii nereusite.

► fapte cu consecinte grave si deosebit de grave potrivit legislatiei penale in vigoare sau produse cu intentie de catre Asigurat, alte persoane, sau de catre persoanele fizice care locuiesc impreuna cu Asiguratul.

► actiunea animalelor.

► spargerea, craparea ciobirea elementelor vitrate ca efecte a unor riscuri neacoperite

► tentativa de furt sau furtul partial a autoturismului, partilor componente, pieselor acestuia sau a bunurilor aflate in interiorul vehiculului

incendiu si explozie ca efecte a unor riscuri neacoperite

► evenimente ce au produs daune numai anvelopelor sau / si camerelor de aer.

vandalism, autori necunoscuti

► ca urmare a actiunii acizilor, oricaror substante chimice sau ca urmare a poluarii / contaminarii de orice natura si din orice cauza

► de catre obiectele aflate in interiorul autovehicului;

► echipamentelor suplimentare, pieselor de rezerva, huselor, prelatelor, combustibililor, paturilor sau oricaror altor bunuri existente in autoturism;

Asiguratorul este indreptatit sa nu acorde despagubiri in cazul in care:

► Asiguratul / Contractantul nu si-a indeplinit integral obligatiile decurgand din contractul de asigurare.

► se constata de catre organele competente aspecte ilegale sau frauduloase in legatura cu dobandirea autovehiculului de catre Asigurat.

► a fost instituita o ancheta sau o procedura penala in legatura cu paguba, pana la finalizarea acesteia.

dauna a fost produsa direct sau indirect ca urmare a oricarei fapte agresive produsa cu intentia de a provoca o paguba, fara a exista o motivatie ori din razbunare, comisa de o terta persoana chiar necunoscuta, sau de un grup de persoane.

► rezultatele obtinute in urma investigatiilor si / sau expertizelor efectuate nu sunt concludente, denota aspecte frauduloase, contrazic declaratiile referitoare la cauzele si imprejurarile producerii evenimentului asigurat sau in legatura cu dauna etc..

► pagubele au fost produse in timp ce autovehiculul se afla incredintat unei unitati prestatoare de servicii auto.

► pagubele autovehiculului s-au produs in timpul sau ca urmare a transportarii acestuia.

► Asiguratul / Contractantul a instrainat autovehiculul sau a cedat prin contract scris dreptul de folosinta al autovehiculului fara instiintarea prealabila a Asiguratorului.

► autovehiculul asigurat nu este echipat cu anvelope de iarna conform legislatiei in vigoare.

► Asiguratul / Contractantul sau prepusii acestora faciliteaza producerea pagubelor.

► pagubele s-au produs ca urmare a utilizarii autovehiculului in afara drumurilor publice, ori pe drumuri publice interzise circulatiei autovehiculelor, pe drumuri care prezinta un pericol iminent de avariere a autovehiculului sau ca urmare a utilizarii autovehiculului pe sectoare de drum destinate exclusiv circulatiei altor categorii de vehicule; fac exceptie de la prezenta excludere spatiile amenajate corespunzator pentru circulatia / stationarea autovehiculelor, anume: curti interioare, garaje, parcari, in care autovehiculul asigurat are acces si poate rula / stationa in conditii de deplina siguranta.

► autovehiculul asigurat circula pe drumurile publice fara a avea Inspectie Tehnica Periodica valabila la data evenimentului.

Asiguratorul nu acopera daunele produse in urmatoarele imprejurari:

► conducatorul autovehiculului asigurat se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor / substantelor stupefiante, medicamentelor cu efecte similare, ori s-a sustras de la recoltarea probelor biologice / toxicologice sau a parasit locul accidentului.

► autovehiculul circula fara a avea certificat de inmatriculare valabil / autorizatie de circulatie valabila la data producerii evenimentului asigurat.

► autovehiculul, in momentul accidentului, era condus de o persoana fara permis de conducere valabil, ori cu permisul de conducere retras ori anulat sau avea suspendat dreptul de a conduce.

dauna s-a produs in timpul sau ca urmare a participarii autovehiculului la concursuri, intreceri sau antrenamente pentru acestea.

dauna s-a produs ca urmare a unei coliziuni cu un vehicul feroviar (exclusiv tramvai).

Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru pagube produse:

► si / sau cauzate de incendiul sau explozia produsa prin folosirea in incaperea in care se afla autovehiculul, in interiorul sau in apropierea autovehiculului, a focului deschis, inclusiv a luminii cu flacara deschisa (neaparata de sticla sau sita) ori ca urmare a depozitarii necorespunzatoare a unor substante periculoase sau combustibile.

► si / sau provocate de explozii, incendii cauzate de materialele si substantele periculoase transportate. Prezenta excludere valideaza si in cazul utilizarii unor dispozitive improvizate sau neomologate.

► prin patrunderea voluntara a autovehiculului in locuri acoperite de apa sau prin actiunea apei aspirate de motor.

► tertilor (raspundere civila).

In caz de furt Asiguratorul nu acorda despagubiri daca:

► nu se inregistreaza o reclamatie la politie in legatura cu furtul sau tentativa de furt.

► la comiterea furtului / tentativei de furt au luat parte membrii familiei Asiguratului, persoane care locuiesc si gospodaresc impreuna cu acesta, precum si orice prepus al Asiguratului.

► in timpul cat autovehiculul era oprit, stationat voluntar sau parcat si conducatorul acestuia a iesit din autovehicul fara a scoate cheia din contact si a incuia usile, cu exceptia cazurilor cand aceste masuri nu erau posibile datorita particularitatilor constructive ale autovehiculului.

► in momentul furtului / tentativei de furt, autovehiculul era desfacut in partile sale componente, cu exceptia cazurilor cand furtul / tentativa de furt s-a produs prin efractie la incaperea incuiata in care se afla autovehiculul demontat.

► Asiguratul nu depune la Asigurator sau la organele de politie odata cu avizarea furtului total al autovehiculului originalul certificatului de inmatriculare si al cartii de identitate, precum si toate randurile de chei si telecomenzi (dupa caz).

► Asiguratul, cu consimtamantul sau, a incredintat autovehiculul asigurat unei terte persoane care nu il restituie.

► politia nu confirma furtul autovehiculului asigurat.

SUMA ASIGURATA

► Se stabileste in Lei.

► Autovehiculul si echipamentele se asigura numai la valoarea reala a acestora la data data producerii evenimentului asigurat, valoare care nu poate depasi cuantumul sumei de 45.000 lei.

► Suma asigurata se micsoreaza, dupa fiecare dauna, cu marimea pagubei.

► Nu se efectueaza reintregirea sumei asigurate automat si gratuit, decat in cazul in care evenimentul asigurat s-a produs din vina unui tert asigurat RCA, iar asiguratul a luat masurile de conservare a dreptului de regres al asiguratorului.

PRIMA DE ASIGURARE

► Este egala cu prima de asigurare aferenta politei RCA incheiata pentru acelasi bun asigurat.

► Plata primei se efectueaza, in lei, anticipat si integral.

PERIOADA DE ASIGURARE

► Perioada de asigurare este cea precizata in Polita, cu valabilitate de minim 1 luna, multiplu de o luna, pana la maxim 12 luni, in functie de perioada de asigurare a politei RCA emise pentru bunul asigurat.