CALATORIE in STRAINATATE - SPORTURI EXTREME 2024 - GENERALI Romania Asigurare - Reasigurare - Pitesti - Arges

asigurari generali romania asistenta medicala calatorie strainatate vacanta turist studii sportiv pitesti arges

ROMANIA, BUCURESTI, Sector 1, Piata Charles de Gaulle, nr. 15, etajele 6 si 7.

office@generali.ro

Tel:   021.207.00.08, 021.312.36.35

Fax:   021.312.37.20

               GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA este o societate de asigurari cu traditie si un istoric indelungat pe meleagurile romanesti. In 1835 era infiintata, la Braila, prima sucursala a grupului Generali, in Romania. In 1935 societatea isi muta sediul la Bucuresti si isi schimba denumirea in GENERALA - Societate Romana de Asigurari Generale. In anul 1948, datorita contextului politic, Grupul Generali este fortat sa se retraga de pe piata est-europeana si, implicit, din Romania. Dupa o pauza de 45 de ani, in anul 1993 Generali revine pe piata din Romania. Astfel, se infiinteaza societatea Generala Asigurari S.A., avand capital mixt italiano-roman, actionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii romanesti, activitatea vizand in principal asigurarile generale. In anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de actiuni, iar numele companiei devine GENERALI Asigurari. In anul 2011, Generali Asigurari si Ardaf fuzioneaza dand nastere unei noi companii, cunoascuta astazi ca Generali Romania, o companie mai puternica in piata romaneasca de asigurari. Generali Romania este prezenta in toate orasele importante ale tarii, cu peste 88 de agentii si puncte de lucru, reusind in fiecare zi sa protejeze in mod activ si sa imbunatateasca calitatea vietii oamenilor. GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA este autorizata sa comercializeze produse de asigurare proprii, in Romania, fiind inregistrata in Registrul Asiguratorilor la numarul RA-002-10.04.2003.

Aspecte Generale: 

GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA detine in portofoliu si ofera clientilor sai, polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale pentru Calatorie in strainatate, destinata persoanelor fizice cu varsta de pana la 70 de ani, cetateni romani sau straini, care calatoresc in stainatate in scop turistic sau pentru team - building si care participa la activitati cu un inalt grad de periculozitate, cum sunt, dar fara a se limita la: alpinism, parasutism, bobsleigh, imersiunea cu autorespiratoare, schi, schi acrobatic, sarituri cu schiurile, skeleton, speologie, snorkling, jet skiing, surfing, snowboarding, deltaplan, sarituri cu coarda elastica, parapanta, planorism, aeronautica, vanatoare, manipulare voluntara a masinariilor de razboi, in timpul conducerii sau deplasarii cu: motociclete, motorete, scuter sau ATV, vehicule aeriene fara motor (ca de ex. planoare).

Obiectul Asigurarii: 

              Obiectul politei de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA il constituie acoperirea riscurilor asigurate asa cum sunt prevazute in polita de asigurare, ca urmare a producerii evenimentului asigurat pe timpul calatoriei in stainatate.

              Asiguratul, cetatean roman sau strain, trebuie sa aiba domiciliul sau rezidenta in Romania si varsta de pana la 70 de ani.

              Persoanele, care la incheierea politei, au implinit varsta de 70 de ani nu pot fi preluate in asigurare.

              Asigurarea este valabila pentru participarea la activitati cu un inalt grad de periculozitate, cum sunt, dar fara a se limita la: alpinism, parasutism, bobsleigh, imersiunea cu autorespiratoare, schi, schi acrobatic, sarituri cu schiurile, skeleton, speologie, snorkling, jet skiing, surfing, snowboarding, deltaplan, sarituri cu coarda elastica, parapanta, planorism, aeronautica, vanatoare, manipulare voluntara a masinariilor de razboi; in timpul conducerii sau deplasarii cu: motociclete, motorete, scuter sau ATV, vehicule aeriene fara motor (ca de ex. planoare).

              In functie de scopul calatoriei asigurarea poate fi: „Turist” (Calatorie in scop turistic) sau „Team Building”.

              Polita de asigurare al carui scop al calatoriei este „Team Building” se incheie numai in urma prezentarii de catre solicitant a unor documente din care sa rezulte faptul ca deplasarea asiguratului in strainatate se efectueaza in acest scop, fiind exclusa prestarea efectiva de munca fizica (prestarea diferitelor meserii sau profesii).

              Sporturile extreme:

  • Nautice: Canioning, Surfing, Kayaking, Kitesurfing, Rafting, Scuba-diving (toate tipurile de scufundari inclusiv inot alaturi de rechini, delfini, diferite specii de pesti si recifii de corali), Windsurfing, sporturi extreme nautice (Wakeboard, Yachting, Cave diving, Powerboat, caiac, canoe, navigatie cu vase prevazute cu vele ).
  • Aero: Kiting, Bungee-jumping, Deltaplan, Parapanta, Parasutism, zbor cu aeronave cu motor de mici dimensiuni, planor sau cu aparate mai usoare decat aerul (balon, aerostat).
  • Zapada: Snowkayaking, Ski, Snowboarding, Snowkiting, sanie, bob, Skiboarding, sarituri cu skiurile; patinaj pe gheata, snowmobile.
  • Terestre: Adventure race, Alpinism, Role, Skateboarding, Escalada, rapel, coborare cu blocatoare, Sporturi extreme terestre (calarie; speologie; vanatoare sportiva, paintball, trageri cu arme (arme de foc, arme cu aer comprimat, arcuri, arbalete, etc.); pescuit cu harpon cu resort sau aer comprimat), tiroliana (traversarea unei vai cu ajutorul unor sisteme de funii si scripeti), abseiling (coborare in rapel pe coarda de alpinism).
  • Pe roti: Ciclism, Raliuri, Motociclism MTB / BMX , conducerea de ATV, motociclete de teren, mountain biking, inclusiv downhill (coborare cu mountain bike), off-road cu masini de teren.
    • Canyoning - traversarea de rauri, torente sau canioane cu mijloace fizice si sprijinul corzilor de alpinism utilizand o gama variata de tehnici de catarare, rapel, inot, mers si sarituri.
    • Surfingul este un sport nautic care se practica pe valurile aflate in formare, in timp ce acestea se deplaseaza spre tarm.
    • Kayaking-ul - se practica pe ape repezi, de regula, rauri, dar se poate face si pe mare, folosindu-se o ambarcatiune speciala, numita kayak.
    • Kite surfing - cunoscut si sub numele de kitesurfing sau kiteboarding, presupune utilizarea unui zmeu foarte puternic care sa traga un surfboard sau un wakeboard - o placa, pe apa.
    • Raftingul coborari cu barci gonflabile pe rauri de munte sau amenajate artificial. Scuba diving - (scufundari subacvatice cu echipament de scafandru pana la 50m).
    • Windsurfingul - este combinatia perfecta intre surfing si caiac canoe.
    • Wakeboard - combinatie de skateboard, de snowboard, schi nautic si o completare optionala de parapanta - toate au fost aduse sub “umbrela” wakeboard-ului, unul dintre cele mai complexe si spectaculoase sporturi nascute in ultimele decenii.
    • Yachting - manevrarea Yahturilor.
    • Cave diving - speleo-scufundari; scufundarea si explorarea apelor din pesteri si avene.
    • Powerboat - manevrarea barcilor cu motor, veliere.
    • Kite buggyingul - si alte activitati care utilizeaza tractarea cu un zmeu, in care vantul este singura sursa de energie.
    • Bungee-jumping - sarituri cu coarda elastica.
    • Deltaplanul, parapanta - sunt sporturi practicate in aer care folosesc aparate de zbor foarte usoare (de forma literei grecesti delta, ARIPA) care pot plana in curentul dinamic de panta sau pluti in curentul termic ascensional.
    • Snowkayaking, Ski, Snowboarding- sport practicat pe placa, skiuri, kayak, pe partii special amenajate sau pe munte.
    • Snowkiting - se poate practica pe munte, pe lacuri si campii inghetate sau chiar pe campii cu iarba verde, pe skiuri sau placa si propulsat de un zmeu cu puterea vantului.
    • Competitiile de adventure racing cuprind probe de orientare, ciclism, cross, sporturi nautice, alpinism, etc.
    • Alpinismul - se efectueaza pe trasee precum: combinatie de pasaje de stanca, zapada sau gheata, (pana la altitudinea de 4500 m fata de nivelul marii).
    • Role - patine cu rotile.
    • Skateboarding - placa cu rotile se practica pe rampe si trasee special amenajate.
    • Escalada - catararea unor spatii amenajate artificial, sau pe bucati de gheata, stanci etc.
    • Paintball - trageri cu arme incarcate cu vopsea.
    • Tiroliana - traversarea unei vai cu ajutorul unor sisteme de funii si scripeti.
    • Abseiling - coborare in rapel pe coarda de alpinism.
    • Downhill - coborare cu mountain bike.
Conditii de Preluare in Asigurare: 

            Pentru a putea sa incheie o polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, solicitantul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie persoana fizica, cetatean roman sau strain si cu varsta de pana la 70 de ani;
  • sa calatoreasca in strainatate, in scop turistic sau pentru team - building;
  • sa participe la activitati cu un inalt grad de periculozitate, cum sunt, dar fara a se limita la: alpinism, parasutism, bobsleigh, imersiunea cu autorespiratoare, schi, schi acrobatic, sarituri cu schiurile, skeleton, speologie, snorkling, jet skiing, surfing, snowboarding, deltaplan, sarituri cu coarda elastica, parapanta, planorism, aeronautica, vanatoare, manipulare voluntara a masinariilor de razboi, in timpul conducerii sau deplasarii cu: motociclete, motorete, scuter sau ATV, vehicule aeriene fara motor (ca de ex. planoare).
  • sa intocmeasca cererea chestionar / declaratia de asigurare si / sau specificatia, care contine informatii relevante: despre asigurat / contractant; despre destinatia calatoriei; despre scopul calatoriei; mijlocul de deplasare; ruta folosita pentru Calatorie; istoricul si situatia medicala prezenta; perioada calatoriei; etc.
  • sa puna la dispozitie asiguratorului documentele de identificare si de Calatorie ale asiguratului / contractantului - C.I. sau pasaport;
  • sa detalieze istoricul de daune, daca este cazul;
  • sa plateasca asiguratorului o suma de bani denumita prima de asigurare in baza politei de asigurare incheiata cu acesta, cu scopul de a fi despagubit in cazul in care a suferit un prejudiciu prin manifestarea unuia sau mai multor riscuri asigurate conform politei;

              Cererea chestionar trebuie intocmita in oricare din urmatoarele situatii:

  • incheierea unei polite noi;
  • reinoirea unei polite existente, inainte de data expirarii acesteia;
  • alte situatii care presupun schimbari ale informatiilor continute in polita de asigurare;

             Principalele informatii care trebuiesc furnizate asiguratorului, prin cererea-chestionar, sunt:

  • datele de identificare ale asiguratului si/sau contractantului;
  • adresa asiguratului;
  • datele de contact ale asiguratului;
  • scopul calatoriei;
  • tara si zona geografica de destinatie;
  • mijlocul de transport cu care efectueaza calatoria, eventualele escale si tranzitari de tari;
  • prima zi de iesire din tara;
  • ziua intoarcerii in tara;
  • moneda contractului;
  • suma asigurata;
  • informatii privind istoricul de daune;
  • modalitatea de plata a primei anuale;
  • daca mai exista alte polite similare, valabile, incheiate pentru aceleasi riscuri.

              Polita de asigurare se incheie obligatoriu inaintea parasirii teritoriului Romaniei prin prezentarea pasaportului asiguratului (sau a cartii de identitate, pentru cazul in care deplasarea este permisa pe baza acestui document) in original si prin plata integrala a primei de asigurare. In caz contrar asigurarea nu este valabila.

Perioada Asigurata: 

             Polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, poate fi incheiata, pentru o perioada de minim 3 zile si maxim 120 de zile si este valabila pentru calatoria efectuata de asigurat, in afara teritoriului Romaniei si a tarii de rezidenta a asiguratului, numai in EUROPA, cu conditia ca SCOPUL calatoriei sa fie turistic sau pentru team - building si sa participe la activitati cu un inalt grad de periculozitate, cum sunt, dar fara a se limita la: alpinism, parasutism, bobsleigh, imersiunea cu autorespiratoare, schi, schi acrobatic, sarituri cu schiurile, skeleton, speologie, snorkling, jet skiing, surfing, snowboarding, deltaplan, sarituri cu coarda elastica, parapanta, planorism, aeronautica, vanatoare, manipulare voluntara a masinariilor de razboi, in timpul conducerii sau deplasarii cu: motociclete, motorete, scuter sau ATV, vehicule aeriene fara motor (ca de ex. planoare).. 

             Raspunderea asiguratorului incepe la ora 00:00 a datei de inceput, inscrisa in polita de asigurare, si expira la ora 24:00 a datei de sfarsit, inscrisa in polita de asigurare.

             Raspunderea asiguratorului inceteaza:

  • la ora si ziua inscrise in polita de asigurare;
  • ìn caz de dauna totala;
  • la data schimbarii asiguratului;
  • cu acordul ambelor parti;
  • prin denuntare unilaterala, sub forma unei scrisori recomandate cu confirmare de primire, cu un preaviz de 20 zile;
  • ìn caz de forta majora;
  • prin desfiintarea de drept a politei in cazul in care asiguratul nu-si indeplineste obligatiile contractuale.

              Perioada de asigurare poate fi prelungita prin emiterea unei noi polite doar in cazuri exceptionale, inainte cu minim 72 ore de la expirarea valabilitatii politei de asigurare si numai daca asiguratorul isi exprima acordul de prelungire prin emiterea unui act declarativ. Prelungirea perioadei de asigurare este conditionata de plata anticipata a primei de asigurare suplimentare.

              Pentru fiecare perioada de Calatorie in strainatate poate fi incheiata numai o singura polita de asigurare.

              Daca contrar celor stipulate mai sus asiguratul are incheiate mai multe polite de asigurare incheiate cu asiguratorul, acesta presteaza doar o singura data serviciile oferite pe baza politei de asigurare.

Teritorialitate: 

               Polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, este valabila in tara / zona teritoriala mentionata in polita de asigurare precum si in tarile tranzitate cu exceptia teritoriului Romaniei si a tarii de rezidenta a asiguratului.

               Din punct de vedere al teritorialitatii, polita de asigurare este structurata pe un singur plan:

  • Europa: in toata Europa, inseamnand Europa in sensul ei geografic, inclusiv Rusia, tarile si insulele Mediteraneene, Iordania, Insulele Canare si Insula Madeira.
    • In tarile si insulele Mediteraneene sunt incluse si: Maroc; Algeria; Tunisia; Libia; Egipt; Turcia; Cipru; Malta.
Asiguratul: 

                Asigurat pe polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, este orice persoana fizica, cetatean roman sau strain, care trebuie sa aiba domiciliul sau rezidenta in Romania si varsta de pana la 70 ani. Persoanele, care la incheierea politei, au implinit varsta de 70 de ani nu pot fi preluate in asigurare.

Suma Asigurata: 

               Suma asigurata reprezinta suma maxima in limita careia asiguratorul poate acorda despagubiri asiguratului sau celor in drept, in cazul producerii evenimentului asigurat, sau suma totala a despagubirilor ce se pot acorda pe toata perioada de valabilitate a politei de asigurare.

                      Din punct de vedere al riscurilor asigurate, valabilitatii teritoriale si al sumelor asigurate, polita de asigurare SPORT EXTREM este structurata pe un singur plan:

    • EXTREME ADVENTURE - Asigurarea pentru sporturi de iarna si sporturi extreme
      • Europa - suma asigurata este 50.000 Euro;
    Prima de Asigurare: 

                   Prima de asigurare se stabileste in baza unui tarif de prime al asiguratorului.

                   Prima de asigurare se stabileste ìn lei sau valuta si se va plati in lei la cursul BNR al zilei ìn care s-a efectuat plata.             

                   Prima de asigurare se calculeaza in functie de numarul de zile de Calatorie in strainatate, de varsta asiguratului, teritorialitate si scopul calatoriei pentru care asiguratul / contractantul a optat in polita.

                   Prima de asigurare trebuie platita integral anterior efectuarii calatoriei asigurate.

                   Prima de asigurare pentru cazul in care asiguratul incheie polita pe teritoriul altei tari, trebuie platita integral anterior datei de inceput a politei.

    Sistemul de Fransize: 

                  Polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, poate fi incheiata cu sau fara fransize deductibile pe eveniment, in functie de anumite criterii stabilite de catre asigurator.

    Riscuri Asigurate Standard: 

                   Riscurile care sunt preluate in asigurare prin polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, sunt:

    • accident;
    • imbolnavire;
      • prin preluarea cheltuielilor medicale de urgenta si / sau de repatriere a asiguratului, vatamat sau decedat ca urmare a producerii riscului asigurat pe perioada calatoriei in strainatate, in perioada de valabilitate a politei de asigurare si in limita sumei asigurate inscrisa in polita.

                    Organizarea transportului sanitar sau (repatrierea) asiguratului, vatamat sau decedat se efectueaza exclusiv de catre asigurator, prin intermediul societatii de asistenta mentionata in polita.

    Asigurarea pentru asistenta medicala de urgenta urmare a unui accident

                    Accidentul, este un eveniment datorat unei cauze fortuite, violente si exterioare, care produce vatamari corporale ce pot fi stabilite in mod obiectiv si care pericliteaza viata sau continuarea normala a calatoriei ori are ca rezultat decesul.

                    Urmatoarele evenimente intervenite independent de vointa asiguratului sunt, de asemenea, considerate accidente:

    • inecul;
    • inhalarea de gaze sau vapori, consumarea de alimente care contin materiale corozive sau otravitoare, cu exceptia cazurilor in care aceste efecte afecteaza corpul dupa o lunga perioada;
    • arsurile si oparirile;
    • efectele tunetelor si fulgerelor sau ale curentului electric;
    • dislocarea membrelor, ca si intinderile si rupturile muschilor, tendoanelor, ligamentelor si capsulelor atasate membrelor, si a coloanei vertebrale datorita devierii bruste de la cursul planificat al miscarii.

                     Bolile nu sunt considerate accidente, iar bolile transmisibile nu sunt considerate rezultate ale accidentelor, cu exceptia tetanosului sau turbarii cauzate de un accident.

                     Serviciile medicale acoperite:

    • asiguratorul indemnizeaza costurile urmatoarelor servicii, daca sunt rezultate ca urmare a producerii unui accident:
      • cheltuieli de recuperare si salvare, respectiv cheltuielile ocazionate de acordarea primului ajutor medical de urgenta la fata locului si cu recuperarea asiguratului, ramanand excluse costurile de cautare;
      • transportul cu ambulanta;
      • costurile medicale de urgenta;

    Asigurarea pentru asistenta medicala de urgenta urmare a unei imbolnaviri

                     Evenimentul asigurat este definit ca fiind imbolnavirea survenita neasteptat si imprevizibil, constatata de o autoritate medicala competenta si care impiedica continuarea normala a calatoriei.

                     Asiguratorul despagubeste cheltuielile legate de boala survenita in timpul calatoriei in strainatate, in cazuri de necesitate urgenta survenita neasteptat si imprevizibil in perioada de valabilitate a asigurarii, cu conditia ca compania care ofera asistenta sa fie instiintat telefonic imediat sau, daca acest lucru nu a fost posibil, sa fie informata in cel mai scurt timp posibil si sa dea permisiunea pentru folosirea acestui serviciu in baza politei de asigurare.

                     Cazul de necesitate urgenta reprezinta acea situatie in care, in lipsa unei ingrijiri medicale imediate, viata asiguratului sau sanatatea sa fizica ar fi puse in pericol sau s-ar produce daune ireparabile sanatatii fizice a acestuia; de asemenea, sunt considerate cazuri de necesitate urgenta si situatiile in care, datorita simptomelor bolii asiguratului (ca de ex. pierderea cunostiintei, sangerare, boala infectioasa virulenta, febra mare, stare de voma etc.) sau ca o consecinta a unui accident sau a unei deteriorari severe bruste a sanatatii asiguratului, acesta necesita ingrijire medicala imediata.

                      servicii medicale acoperite - asiguratorul indemnizeaza costurile urmatoarelor servicii medicale prestate asiguratului:

    • examinare medicala;
    • tratament medical;
    • tratament spitalicesc (asiguratorul isi rezerva dreptul sa plateasca cheltuielile ocazionate de tratamentul asiguratului la spitalul din strainatate pana in momentul in care starea pacientului permite transferul (repatrierea) acestuia in Romania pentru continuarea tratamentului medical);
    • tratament intensiv;
    • transport la cel mai apropiat spital si eventualul transfer la un alt spital in caz de necesitate;
    • transport medical urgent al medicamentelor de la cel mai apropiat depozit;
    • operatii urgente;
    • medicamente cumparate pe baza prescriptiei medicului, eliberata pe numele asiguratului si cu certificarea retetei originale;
    • inchiriere de membre false, carje, scaune cu rotile si alte echipamente si instrumente similare necesare, pe baza prescriptiei medicului;
    • procurare de ochelari de vedere inlocuitori, pe baza prescriptiei medicului, daca ochelarii au fost avariati datorita unui accident, care a cauzat si vatamari corporale care necesita ingrijiri medicale, pana la suma maxima de 150 EUR;
    • tratament dentar extrem de urgent, care este necesar si uzual pentru calmarea directa a durerii, pentru cel mult 2 dinti, pana la suma maxima de 150 EUR pentru un dinte, tratament efectuat fara alegerea medicului.

    Transportul sanitar al asiguratului organizat de asigurator

    Transportul sanitar al asiguratului accidentat

                   Compania care ofera asistenta organizeaza transportul asiguratului accidentat in timpul calatoriei in strainatate si in timpul valabilitatii asigurarii, intr-o institutie de tratament sau pana la locul de domiciliu al asiguratului, daca este necesar, insotit de o asistenta medicala sau de un medic, in cazul in care starea pacientului permite aceasta deplasare.

                   Refuzul persoanei asigurate de a accepta repatrierea medicala atrage dupa sine incetarea obligatiei asiguratorului de a acoperi cheltuielile medicale dupa data la care repatrierea medicala putea fi efectuata.

                   Pentru calatoriile in strainatate, asiguratorul plateste costurile de transport ale asiguratului in Romania si nu acopera cheltuielile care apar dupa transportul asiguratului intr-o institutie de tratament din Romania.

                   Pentru calatoriile in strainatate, asiguratorul nu compenseaza costurile de transport in Romania al asiguratului organizat / desfasurat fara aprobarea companiei de asistenta.

    Transportul in Romania al corpului asiguratului in caz de deces

                    In cazul decesului asiguratului, compania care ofera asistenta ia toate masurile necesare pentru transportul corpului asiguratului in Romania.

                    Pentru organizarea transportului corpului asiguratului in Romania, rudele asiguratului trebuie sa furnizeze companiei care ofera asistenta urmatoarele documente, cat mai curand posibil:

    • documentul care certifica decesul;
    • certificatul oficial care atesta cauza decesului;
    • in caz de accident, documentele care clarifica circumstantele decesului;
    • certificatul de deces.

                     Asiguratorul plateste costurile de transport ale asiguratului in Romania, pana la locul de inhumare, mai putin costurile funerariilor si inhumarii exceptand cazurile in care asiguratul a calatorit cu scopul de a se supune unui tratament pentru afectiunile preexistente si decesul a survenit ca urmare a afectiunilor preexistente ale asiguratului.

      Riscuri Excluse: 

                     Riscurile excluse, care nu sunt preluate in asigurare prin polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, sunt evenimentele care:

      • au legatura directa sau indirecta cu acte de razboi de orice tip, evenimente militare, acte de terorism sau sabotaje, revolutii, revolte, greve, acte de vandalism si alte evenimente similare acestora;
      • sunt cauzate direct sau indirect de explozii sau emanatii de caldura sau radiatii provenite din fuziunea sau fisiunea nucleara, precum si din radiatiile provocate de accelerarea artificiala a particulelor atomice;
      • apar datorita actelor de violenta petrecute cu ocazia adunarilor publice sau raliurilor si competitiilor sportive, in cazul in care asiguratul participa activ;
      • au fost produse intentionat de asigurat ori au rezultat in urma comiterii unor infractiuni de catre acesta;
      • sunt cauzate de sinuciderea sau tentativele de sinucidere ale asiguratului;
      • nu sunt considerate accidente sinuciderea sau tentativele de sinucidere;
      • se produc in timpul exercitarii unor activitati care presupun munca fizica sau intelectuala (prestarea diferitelor meserii sau profesii).
      • sunt suferite de asigurat ca urmare a dereglarii substantiale a capacitatilor sale mentale din cauza consumului de alcool, droguri, abuzului de medicamente, a folosirii de substante stupefiante sau halucinogene;
      • sunt produse in locuri sau in circumstante in care practicarea sporturilor si / sau a activitatilor cu grad inalt de periculozitate constituie o incalcare a normelor legale locale, in functie de teritorialitatea inscrisa in polita de asigurare.
      • cand asiguratul participa la competitii de sporturi cu motor (calificari sau raliuri), cursuri de conducere, sunt cauzate pe timpul participarii la concursurile sportive profesionale sau semiprofesionale si la antrenamentele oficiale pentru asemenea evenimente.
      • produse in urma deplasarii cu un mijloc de transport aerian care nu apartine unei companii aeriene autorizate pentru transportul de persoane.
      • produse prin nerespectarea de catre asigurat, in calitate de conducator auto a reglementarilor internationale privind circulatia pe drumurile publice.
      • produse prin nerespectarea de catre asigurat, in cazul persoanelor care desfasoara activitati profesionale ce presupun munca fizica, a normelor de protectia muncii in tarile in care isi desfasoara activitatea.
      • sunt rezultate in urma desfasurarii unor activitati care nu corespund scopului declarat al calatoriei, conform celor mentionate in polita de asigurare;

                      De asemenea, nu se acorda despagubiri pentru daunele rezultate din raspunderea civila a asiguratului, pentru daunele cauzate tertelor persoane si bunurilor acestora sau pentru daunele produse bunurilor proprietatea asiguratului, precum si
      pentru orice alte daune materiale.
       

      Asigurarea pentru asistenta medicala de urgenta urmare a unui accident

      • accidentul care a cauzat vatamari corporale sau decesul asiguratului, s-a produs ca urmare a conducerii de catre asigurat sau de catre o terta persoana a unui autovehicul, fara a avea permis de conducere valabil pentru categoria respectiva.

      Asigurarea pentru asistenta medicala de urgenta urmare a unei imbolnaviri

      • asigurarea nu acopera evenimente survenite ca urmare a:
        • bolilor cronice si consecintelor unor astfel de boli existente sau cunoscute la data inceperii valabilitatii politei de asigurare, exceptand cazul in care asistenta medicala implica masuri de urgenta pentru salvarea vietii asiguratului sau masuri ce urmaresc calmarea durerii acute ce vor fi acoperite pana la suma maxima de 1.000 EUR;
        • tratamentului afectiunilor pre - existente, unui handicap sau urmarilor unui accident petrecut anterior datei de inceput a politei de asigurare;
        • graviditatii pentru sarcini peste 26 de saptamani sau nasterii (inclusiv avortul in scop terapeutic sau precum si cheltuielile ocazionate de intreruperea voluntara a sarcinii);
        • bolilor cu transmitere sexuala, infectarii cu HIV, SIDA si consecintele acestora;
        • vaccinarile de orice fel (cu exceptia situatiilor de urgenta in care s-a declarat aparitia unor epidemii dupa intrarea asiguratului in tara respectiva);
        • cheltuielilor ocazionate de tratamentul afectiunilor neoplazice;
        • asistenta medicala acordata de rudele asiguratului;
        • cheltuielile de medicina preventiva, de fizioterapie si de odihna si refacere;
        • tratamentul medicamentos si psihoterapeutic al bolilor mentale, tulburarilor psihice sau de natura nervoasa; exceptie reprezinta atacurile de panica manifestate ca un prim episod medical;
        • cheltuielilor ocazionate de eliminarea defectelor fizice, a anomaliilor ori pentru efectuarea operatiilor estetice, cu exceptia cheltuielilor ocazionate de chirurgia reparatorie necesara ca urmare a unui accident asigurat prin prezentele conditii;
        • examinarile si operatiile medicale care pot fi amanate pana la intoarcerea asiguratului in Romania.
        • medicamente sau tratamente necesare a fi administrate sau acordate pe parcursul deplasarii in strainatate dar care erau cunoscute sau prescrise inainte de inceperea calatoriei;
        • reveniri si convalescente ale unor afectiuni neconsolidate inca sau in curs de tratament , care au facut obiectul unui dosar de dauna;
        • evenimentele petrecute in tari in care s-a declarat aparitia unor epidemii inaintea intrarii asiguratului in tara respectiva.
        • tratamente stomatologice definitive, tratamente de canal, ortodontoza, paradontoza, detartrare, dinti artificiali, coroane / punti dentare;
        • costul serviciilor speciale in spital, ca de exemplu, cazare in conditii speciale, telefon, televizor etc.

      Transportul sanitar al asiguratului accidentat

      • nu se acopera costurile suplimentare de transport necesare revenirii asiguratului in Romania, cu exceptia repatrierii medicale, cauzate de depasirea datei de plecare din tara de destinatie ca urmare a prelungirii tratamentului dupa aceasta data.

      Transportul in Romania al corpului asiguratului in caz de deces

      • asiguratorul nu compenseaza costurile de transport in Romania al asiguratului organizat / desfasurat fara aprobarea ei prin intermediul companiei care ofera asistenta.
      Clauze Suplimentare: 

                    La polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, nu exista clauze de asigurare prin care pot fi preluate in asigurare riscuri suplimentare sau excluse.

      Obligatiile Asiguratului: 

                     Principalele obligatii pe care asiguratul le are prin polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, sunt:

      • sa depuna toate diligentele pentru a preveni producerea evenimentului asigurat, iar in caz de producere a acestuia, sa ia toate masurile necesare pentru limitarea urmarilor evenimentului si sa urmeze instructiunile companiei care ofera asistenta;
      • sa anunte in cel mai scurt timp producerea evenimentului asigurat companiei care ofera asistenta prin telefon sau fax (la numerele mentionate in polita de asigurare), anterior prestarii serviciilor medicale sau de transport in vederea repatrierii (in Romania).
      • in cazul in care compania care ofera asistenta nu este informata de catre asigurat (la numerele de telefon sau fax mentionate in polita de asigurare) anterior prestarii serviciilor medicale sau de transport in vederea repatrierii (in Romania), sau nu exista documente care sa justifice intarzierea informarii acestora, asiguratorul va plati cheltuielile medicale si de transport ale asiguratului datorate unui accident, pana la o suma maxima de 1.000 EUR.
      • sa informeze compania care ofera asistenta despre fiecare fapt care are legatura cu evenimentul asigurat si data producerii acestuia;
      • sa permita asiguratorului sau companiei care ofera asistenta sa desfasoare orice investigatie in legatura cu cauzele si circumstantele producerii evenimentului asigurat si cu marimea daunelor; in acest sens el dezleaga de secretul profesional pe medicii care l-au ingrijit;
      • sa furnizeze asiguratorului, fara a fi nevoie de cerere expresa din partea acesteia, toate documentele originale care stau la baza cererii de despagubire a daunelor suferite (ca de ex. proces verbal al politiei, alte inregistrari ale faptelor, facturi medicale, facturi de achizitie etc.); cheltuielile cu traducerile autorizate ale tuturor documentelor in limba romana raman in sarcina asiguratului (in cazurile in care aceste traduceri autorizate se efectueaza de catre asigurator, costurile respective vor fi scazute din indemnizatia de asigurare cuvenita asiguratului);
      • ca orice informari si declaratii catre asigurator sa le faca in forma scrisa.
      • Societatea / compania care ofera asistenta este EUROP ASSISTANCE.
      Obligatiile Asiguratorului: 

                     Principalele obligatii, pe care GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA, le are in calitatea sa de asigurator, prin polita de asigurare SPORT EXTREM de asistenta si cheltuieli medicale, de Calatorie in strainatate, a persoanelor fizice, sunt:

      • sa puna la dispozitia asiguratului sau contractantului asigurarii informatii complete si corecte in legatura cu polita de asigurare, atat inaintea incheierii, cat si pe durata derularii acesteia;
      • sa emita polita de asigurare daca sunt indeplinite conditiile de asigurabilitate;
      • sa elibereze, la cerere, un duplicat al politei de asigurare, in cazul in care originalul a fost pierdut sau distrus;
      • sa pastreze confidentialitatea informatiei despre asigurat, de care a luat cunostinta in procesul asigurarii;
      • sa primeasca avizarile de dauna;
      • sa constate si sa estimeze valoarea pagubelor dupa producerea riscurilor asigurate, in baza documentelor primite de la asigurat / pagubit;
      • sa emita oferte de despagubire;
      • sa plateasca despagubirile cuvenite celor in drept la termenele stabilite (30 zile lucratoare de la data depunerii ultimului document necesar pentru solutionarea dosarului de dauna).
      Procedura Daune: 
      • Daca asiguratul foloseste serviciile medicale in timpul calatoriei in strainatate si informeaza despre producerea evenimentului asigurat compania care ofera asistenta, institutia / persoana care furnizeaza acest serviciu in strainatate poate trimite factura sau o copie a acesteia direct companiei care ofera asistenta. Plata cheltuielilor medicale se face direct de catre compania care ofera asistenta, in numele asiguratorului, cu exceptia cazurilor in care se prevede o alta procedura prin polita de asigurare.
      • Daca asiguratul plateste costul serviciului medical, dupa ce a informat compania care ofera asistenta despre producerea evenimentului asigurat, dupa intoarcerea sa in Romania, acesta este compensat de catre asigurator pe baza dosarului de dauna intocmit.
      • Serviciile medicale folosite fara consimtamantul prealabil al asiguratorului prin intermediul companiei care ofera asistenta sunt compensate de catre asigurator pana la suma maxima de 1.000 Euro.
      • Stabilirea indemnizatiei de asigurare se face de catre asigurator pe baza urmatoarelor documente:
        • polita de asigurare in original;
        • copie BI / CI si pasaport in tarile in care se solicita obligatoriu viza sau intrarea se face pe baza pasaportului.
        • documentele medicale din strainatate care certifica natura bolii, medicamentele prescrise, data aplicarii si urgenta tratamentului;
        • facturile originale ale tratamentului medical sau ale medicamentelor, emise pe numele asiguratului precum si documentele privind plata acestora;
        • declaratie eveniment, completat si semnat de asigurat;
        • copie fisa de consultatii medicale (FCM) de la medicul de familie.
      • Contractantul / asiguratul are obligatia de a notifica in scris asiguratorul despre producerea riscului asigurat in termen de maxim 3 luni de la data producerii lui, in caz contrar asiguratorul este exonerat de la plata indemnizatiei.
      • Plata indemnizatiei de asigurare se face de asigurator in termen de maximum 30 de zile de la data completarii documentatiei dosarului de dauna.
      • Declaratiile medicale facute de rudele sau sotul / sotia asiguratului nu pot fi luate in considerare pentru stabilirea indemnizatiei de asigurare.
      • Limitele de despagubire inscrise in polita de asigurare sunt valabile pentru fiecare Calatorie in parte.

      Notificare daune:

      CALL CENTER Europ Assistance Magyarország Kft. Budapesta 
      Sucursala Bucuresti Romania

      Bucuresti, Calea Plevnei nr. 53, etaj 4, 010223, sector 1

      Tel: +40 313 200 202, +40 313 202 020 / +36 14 58 44 38 (Ungaria)

      Fax: +40 213 112 143, +40 313 200 203, +36 14 58 44 45

      retea@europ-assistance.ro, operation@europ-assistance.ro

      Se face in centrul de Constatare daune existent in fiecare oras din Romania.

      https://www.generali.ro/servicii/solutionare-daune/calatorii-in-strainatate

      de LUNI pana VINERI, intre 9:00 – 18:00 -

      Diverse: 

                     Modificarea politei de asigurare pe parcursul executarii sale se poate efectua numai in forma scrisa prin emiterea de acte declarative.

                     Orice neintelegere sau litigiu aparute intre parti se vor solutiona pe cale amiabila; in caz contrar acestea se vor adresa instantelor judecatoresti competente din Romania.

                     In masura in care asiguratul primeste compensatii pentru cheltuielile pe care le-a efectuat, de la terte persoane raspunzatoare de producerea evenimentului asigurat, asiguratorul va scadea aceste compensatii din despagubirea cuvenita asiguratului.

                     Asiguratorul este subrogat in drepturile asiguratului, in limita despagubirilor platite in baza politei, contra celor raspunzatori de producerea evenimentului asigurat, asiguratul fiind obligat sa conserve dreptul de regres al asiguratorului impotriva acestora.

                     Toate impozitele si taxele prezente si viitoare referitoare la prima de asigurare, la polita si alte acte care depind de aceasta, sunt in sarcina asiguratului.

                     Polita de asigurare se incheie in Romania fiind supusa legislatiei din Romania, respectiv dispozitiilor Codului Civil, ale Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supraveghere asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare si oricaror alte dispozitii incidente in materie.

                     In caz de eveniment asigurat, asiguratul trebuie sa declare existenta tuturor asigurarilor referitoare la acelasi risc.

                     Atunci cand exista mai multe asigurari incheiate pentru acelasi risc, fiecare asigurator este obligat la plata proportional cu suma asigurata si pana la concurenta acesteia, fara ca asiguratul sa poata incasa o despagubire mai mare decat prejudiciul efectiv, consecinta indirecta a riscului.